תל אביב - שרונה מבנה 119

בגדותיו המערביים של נחל איילון הקימו בשנת 1871 הטמפלרים את המושבה 'שרונה'. הטמפלרים, נוצרים אדוקים שהגיעו מדרום גרמניה, עסקו בחקלאות ובתעשייה זעירה. בספטמבר 1939, הכריזו הבריטים על הטמפלרים הגרמנים 'נתיני אויב', המושבה הפכה למחנה מעצר ותושביה גורשו לגרמניה ולאוסטרליה. בדצמבר 1947 מסרו הבריטים את מחנה שרונה לידיים עבריות, במסגרת פינוי כוחותיהם מרחבי גוש דן. לאחר יציאת כוחות ההגנה ממחנה יהושע, שוּכּנו בבתי הטמפלרים משרדי הממשלה, שמפאת המצור על ירושלים קבעו את משכנם הזמני בתל-אביב. השם 'שרונה' שונה בהוראת דוד בן-גוריון ל'קריה'.

קראו עוד


בשנת 1955 הועבר המטה הכללי של צה"ל ממשכנו הארעי ברמת-גן לצפון הקריה, שם הוא שוכן עד היום. רק בשנות האלפיים פינו משרדי הממשלה את בתיה ההיסטוריים של שרונה בדרום הקריה. בשנת 2006 אושרה תכנית שכללה את שימורם של 36 בתים, והשבתם לחזותם בתקופת המושבה הטמפלרית. מתחם שרונה משמש מרכז לתרבות, פנאי ולקניות ובמרכזו מרכז מבקרים המספר את תולדותיו רבי התהפוכות של המקום וחשיבותו כאתר מורשת לאומי.


מה עשינו בפרוייקט: 

ארכו ביצעה הסרה עדינה של תיקונים מאוחרים וחומרים מודרניים באמצעים מכניים וכימיים עדינים, שיחזור פני הקיר ע"י מילוי חלקים חסרים כהכנה לשיחזור הציורים, צביעה מחדש של קירות ותקרות המבנה, התאמת גוונים והגנות זמניות על פי הצורך.

פרוייקטים - שימור ושיחזור היסטורי